CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Federația Sindicatelor „SINDLEX”, în susținerea angajaților MAI și MA

24.04.2020

În vederea prevenirii răspândirii infecției cu COVID-19, în aceste zile, angajații subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova (MAI): Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General de Carabinieri și Întreprinderea de Stat Servicii Pază al MAI, de comun cu angajații Ministerului Apărării al Republicii Moldova (MA), muncesc cu dăruire de sine în prima linie, asigurând ordinea și securitatea publică, precum și regimurile de carantină, în toate localitățile din țară, continuând acțiunile de informare și sensibilizare a societății despre importanța respectării măsurilor de protecție stabilite.

Necesitatea de a fi echipați cu echipamente de protecție, care ar oferi un nivel maxim de protecție salariaților, dar și familiilor acestora, este una primordială.

În condițiile când echipamentul de protecție este schimbat la un interval scurt, sunt necesare cantități mari în acest sens. Respectiv, echiparea instituțională în aceste condiții este dificilă. Federația Sindicatelor din Moldova „SINDLEX” și organizațiile membre: Sindicatele „DEMNITATE”, „FRONTIERA”, „SALVATORUL”, „SindMAI”, „VIITORUL”, în susținerea protecției angajaților aflați în misiune din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerul Apărării, și pentru a confirma parteneriatul social constructiv, a procurat și transmis în mai multe tranșe partenerilor sociali echipament de protecție în sumă de circa 190.000 lei, procurând și donând 22.000 măști de protecție, 14.000 de mănuși și 150 ecrane de protecție.

Totodată, pentru perioada aprilie-mai este achitată masa caldă personalului medical din spitalul MAI și spitalul MA, precum și asigurând pachete cu produse necesare bolnavilor infectați cu COVID – 19 din rândul angajaților MAI, aflați la tratament în spitalul MAI.

Cu respect pentru angajați,

Comitetul Federal al Federației Sindicatelor din Moldova „SINDLEX”

Sursa: www.sindlexmd.comDacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova