CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Federația “AGROINDSIND” identifică mecanisme de protecție a salariaților

10.11.2017

web_9948

Joi, 9 noiembrie curent, Federația Națională a Sindicatelor din Agricultură și Alimentație ”AGROINDSIND” a organizat în incinta Institutului Muncii al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) un atelier de informare, în contextul recentelor modificări ale Codului muncii. La lucrările atelierului au participat liderii sindicatelor afiliate direct la Federație, reprezentanți ai sindicatului de ramură și ai CNSM.

Experții CNSM au familiarizat participanții cu recentele modificări și completări ale Codului muncii, în vederea identificării unor recomandări care ulterior vor fi aplicate în activitatea sindicală, pentru o mai bună apărare a drepturilor și intereselor membrilor de sindicat.

Astfel, Sergiu Sainciuc, vicepreședinte al CNSM, a comunicat despre acțiunile și solicitările CNSM în această direcție și s-a referit la aspectele care necesită a fi îmbunătățite. Totodată, Ion Preguza, șef al Departamentului juridic al CNSM, a explicat detaliat prevederile juridice ale modificărilor la Codul muncii.

Menționăm că anterior CNSM a respins proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Codului muncii și a solicitat Parlamentului Republicii Moldova examinarea minuțioasă a acestuia în sensul neadmiterii instaurării inechității sociale și diminuării rolului dialogului social.

Foto Nicu Bînzari

Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSMDacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova