CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Emisiunea “Dialog Social” din 7 mai 2019

08.05.2019

În această ediție a emisiunii ,,Dialog Social” urmărim activitatea profesională a angajaților de la Regia Transport Electric Bălți. Printre cei 320 de muncitori sunt și persoane care își calculează anii de lucru exact din ziua în care a fost înființată întreprinderea. Cum muncesc, ce probleme au și ce-i motivează să profeseze în domeniu, vedem în emisiune.

În aceeași ediție vorbim despre violența femeilor la locul de muncă. Pentru a oprima acest proces este nevoie să existe un standard internațional recunoscut în toată lumea, spun sindicatele din țara noastră, chiar dacă legislația națională prevede anumite norme care au menirea să combată actele de violență.

Ne amintim însă și de programul învățământului dual, cel care poate asigura o creștere economică în Republica Moldova, iar pe final analizăm cât de importantă este etapa de pregătire a tinerilor în procesul de angajare în câmpul muncii. Despre pericolele salariilor în plic și rolul unui contract colectiv de muncă au fost informați elevii de la Școala profesională nr. 7 din Capitală, de către membrii Comisiei de Tineret de la CNSM.

Dacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md