CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Decizia finală a Consiliului General al FSEȘ: Acțiunile de protest vor avea loc, așa cum s-a anunțat anterior

12.01.2017

IMG_2374_general

Consiliul General al Federației Sindicale a Educației și Științei (FSEȘ) s-a convocat astăzi, 12 ianuarie, în ședință, unde au decis asupra desfășurării, în perioada 17-20 ianuarie curent, a acțiunilor de protest, principalele revendicări  fiind majorarea cu 50% a salariului de funcție al personalului didactic și științifico-didactic și egalarea salariului pentru categoria I de salarizare a Rețelei tarifare unice cu mărimea minimului de existență, începând cu 1 ianuarie 2017.

Alte cerințe ale sindicaliștilor țin de majorarea indemnizației unice acordate tinerilor specialiști din ramură la plasarea în câmpul muncii, reducerea normei didactice pentru tinerii specialiști la 75% pentru un salariu de funcție, în primii trei ani de activitate, recalcularea anuală și necondiționată a cuantumului pensiilor pentru pensionarii încadrați în câmpul muncii și majorarea cuantumului burselor de studii cu 20 la sută începând cu 1 ianuarie 2017.

Deși, în cadrul ședinței de ieri a Guvernului, premierul Pavel Filip a declarat că au fost găsite soluții la o bună parte din revendicările înaintate, sindicaliștii nu s-au lăsat convinși, menționând că acestea nu satisfac pe deplin cerințele lor.

Amintim, că în ședința de marți, 10 ianuarie, membrii Comitetului Confederal al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) s-au declarat solidari cu acțiunile de protest ale sindicaliștilor din educație.

Departamentul mass-media și relații internaționale

Dacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md