CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

De Ziua Sindicalistului, la Căușeni a fost organizat un turneu de volei feminin

10.06.2019

62319275_845350699172712_749676482703392768_n

Mai multe sindicaliste din raionul Căușeni au jucat sâmbătă, 8 iunie, volei în cadrul unui turneu consacrat Zilei Sindicalistului, eveniment marcat anual la 7 iunie de către mișcarea sindicală din RM. Turneul a avut loc în sala de sport a Complexului sportiv din or. Căușeni.

Potrivit lui Nicolae Sandu, reprezentantul Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova în raionul Căușeni, la acest turneu au participat circa 80 de persoane, lideri ai sindicatelor de ramură, activiști sindicali din cadrul Federației Sindicale ”Sănătatea„, Federației Sindicale a Educației și Științei, Federației Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice din Republica Moldova „SINDASP”, Sindicatul Școlii Polivalente din Căușeni.

Reprezentantul CNSM a menționat că sportul unește membrii de sindicat și sporește solidaritatea sindicală. El a comunicat celor prezenți despre rolul sindicatelor în societate, dar și despre prioritățile pentru următoarea perioadă.

“Ne-am propus să atingem următoarele trei obiective: mai multă solidaritate în rândul membrilor de sindicat; respectarea legislației muncii, astfel încât să nu fie afectate drepturile și interesele membrilor de sindicat; negocierea, încheierea și implementarea prevederilor contractelor colective de muncă”, a specificat Nicolae Sandu.

Câștigătoarea turneului a fost echipa Federației ”Sănătatea„. Locul al doilea a fost acordat echipei de la Școala Polivalentă, locul trei i-a revenit echipei Federației Sindicale a Educației și Științei, iar pe al patrulea loc s-a clasat echipa Federației „SINDASP”. Toți învingătorii turneului au primit medalii și diplome de onoare.

Amintim că Ziua Sindicalistului aduce în prim-plan importanța mobilizării eforturilor de solidaritate ale salariaților la toate nivelele, în scopul realizării echității sociale și demnității muncii în RM. În acest an, cu prilejul Zilei Sindicalistului, CNSM și centrele sindicale național-ramurale au organizat un șir de activități la nivel național.

Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSM

 Dacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova