CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Corpul de formatori sindicali al Federației Sindicale ”Sănătatea” se extinde cu încă 20 de profesioniști

05.12.2018

DSC_1541

Programul educațional ”Formare de formatori”, adoptat și lansat prin hotărârea biroului executiv al Federației Sindicale ”Sănătatea” la 28 decembrie 2018, a ajuns la final. Timp de 3 zile, 5-7 decembrie, curent, în incinta Institutului muncii al CNSM, se desfășoară cea de-a 4 sesiune a Programului educațional ”Formare de formatori”, care reprezintă etapa finală a acestui proiect elaborat și pus în aplicare de Federația Sindicală ”Sănătatea”.

Potrivit lui Mihail Dutca, coordonatorul Programului educațional ”Formare de formatori” al Federației Sindicale ”Sănătate”,  sesiunea curentă marchează etapa de evaluare a cunoștințelor și a abilităților obținute de persoanele implicate în proiect pe parcursul celor 3 sesiuni anterioare. În aceste 3 zile, fiecare dintre acei 20 de cursanți care au fost implicați în cadrul Programului respectiv va fi nevoit să prezinte câte un proiect individual, cu titlu de suport de curs al unui formator sindical, axat pe un anumit subiect ce are tangență cu activitatea de formator sindical.

Lucrările urmează să fie apreciate de Comisia de conferire a gradelor de calificare a formatorilor sindicali a CNSM și în funcție de valoarea proiectului individual prezentat va fi acordată calificarea de formator sindical de unul dintre cele 3 niveluri: local, teritorial, național.

Valentina Barbăroșie, președintele comitetului sindical al centrului medicilor de familie din Florești, unul dintre cei 20 de cursanți antrenați în Programul educațional ”Formare de formatori” al Federației Sindicale ”Sănătatea”, a declarat că proiectul în cauză este util pentru dumneaei în calitate de viitor formator sindical, deoarece îi va ajuta să organizare seminare de instruire, de informare la nivelul instituțiilor medicale din localitățile raionului Florești. Ea prezintă lucrarea cu tema ”Comunicarea și rolul ei în activitatea sindicală”, în care abordează importanța procesului comunicării din perspectiva raportului medic-pacient, prevenirii și eliminării motivelor conflictuale dintre aceste două persoane.

Programul educațional ”Formare de formatori” are drept obiectiv general formarea și dezvoltarea competențelor necesare  pentru desfășurarea activităților de formare sindicală în cadrul Federației Sindicale ”Sănătate”. Prin finalizarea acestui program, conducerea Federației Sindicale ”Sănătatea” a realizat pregătirea unor formatori, lideri sindicali, care să informeze membrii de sindicat despre activitățile pe care le înfăptuiesc organizațiile primare, teritoriale, Federația și CNSM în ce privește protecția intereselor și drepturilor salariaților, membri de sindicat.

Absolvenții acestui proiect obțin competențe suficiente pentru a fi capabili să  pregătească, să efectueze și să evalueze activitatea de formare pe diferite domenii de activitate sindicală, de a folosi o gamă variată de metode interactive de instruire și de implicare a participanților, de a elabora strategii de comunicare.

Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSM

Dacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md