CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Constructorii și-au sărbătorit ziua profesională

09.08.2019

siondicons_ziua cons

Joi, 8 august, la Casa Sindicatelor (CNSM), în ajunul Zilei lucrătorului din construcții, marcată anual în a doua duminică a lunii august, partenerii sociali din ramura construcțiilor și-au dat întâlnire la un eveniment festiv în care s-a reamintit despre importanța acestei ramure pentru economia națională. În mesajul de felicitare adresat constructorilor, Victor Talmaci, președintele Federației ”SINDICONS”, a remarcat că deși criza economică si-a spus la un moment dat cuvântul, se caută și în continuare soluții pentru a face progrese în dezvoltarea ramurii.

,,Avem 25 de ani de parteneriat social. E un veniment important pentru noi, cei din construcții. Avem nevoie de un parteneriat veridic ca să se dezvolte ramura costrucțiilor. Merităm să trăim acasă. Avem multe proiecte inițiate dar la care e de muncit. Noi însă trebuie mai întâi să soluționăm cele mai mari în probleme din țară. E nevoie să fie oprit exodul masiv în RM ca să trăim decent acasă”, a declarat Victor Talmaci, președintele Federației ”SINDICONS”.

Oleg Budza, președintele CNSM a adresat un mesaj de felicitare lucrătorilor din ramura construcțiilor, care poate fi accesat aici.

Vadim Brânzan, Ministrul Economiei și Infrastructurii, prezent la eveniment, a menționat că această categorie de salariați din țară au o misiune importantă, cea de a construi viitorul Republicii Moldova. ,,Ei dețin o funcție importantă, mai ales în contextul transformărilor economice pe care vrem să le facem. Văd economia RM una modernă, bazată pe cunoștințe, cu investiții în capitalul uman și infrastructură. Constructorii sunt o echipă mare care are nevoie de susținere din partea guvermului iar noi sunte gata să le-o oferim”, a spus Vadim Brânzan.

La rândul său, Ion Stratulat, președintele Federației Patronatului din Construcții și Producere a Materialelor de Construcții, a declarat că ramura construcțiilor este un barometru al evoluției economice și are potențial de creștere și dezvoltare și că e foarte important să fie dezvoltat parteneriatul social. Acesta susține că muncitorii din construcții ,,creează condiții de trai, de educație și de activitate economică pentru cetățenii RM”.

Pavel Caba, președintele Federaţiei Patronale a Constructorilor Drumarilor şi a Producătorilor Materialelor de Construcţie „CONDRUMAT” a venit cu felicitări pentru salariații din domeniu și a ținut să accentueze faptul că ei sunt cei care aduc bucurii în casele oamenilor, fac ca economia RM să prospere, ca societatea să aibă locuri de muncă, iar copiii să se bucure de școli și grădinițe”.

La evenimentul festiv au fost și oaspeți din afară țării. Gheorge Bălăceanu, vicepreședintele Casei Sociale a Constructorilor din România a venit cu felicitări și cuvinte alese pentru cei ce profesează în această sferă. ,,Construcțiile sunt o dovadă vie a maiestriei omului. Constructorii sunt deschiși adevărului, demnității, curajului și vorbesc despre munca lor cu mare pasiune”, a spus Gheorge Bălăceanu.

Cu ocazia Zilei lucrătorului din construcții, partenerii sociali au organizat la Casa Sindicatelor un concert festiv pentru salariații din ramură. Totodată, au fost înmânate diplome de merit mai multor salariați din ramură care s-au remarcat prin rezultatele obținute în activitatea profesională.

Departamentul mass-media și relații internaționale

Dacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md