CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova își fortifică activitatea la nivel teritorial

17.01.2019

IMG_5169

Astăzi, 17 ianuarie, membrii Comitetului Confederal al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) s-au întrunit în prima ședință a anului 2019 pentru a pune în discuție mai multe subiecte cu privire la activitatea mișcării sindicale. În cadrul ședinței, sindicaliștii au aprobat lista celor 34 de persoane înaintate în calitate de Reprezentanți ai CNSM în teritoriu, care vor contribui la promovarea și dezvoltarea parteneriatului social.

Oleg Budza, președintele CNSM, a afirmat că prin confirmarea reprezentanților CNSM în teritoriu Confederația urmărește să fortifice activitatea mișcării sindicale și să intensifice colaborarea cu administrația publică locală, pentru a identifica soluții la problemele social-economice cu care se confruntă salariații, membrii de sindicat. “Consolidarea sindicalismului în teritoriu este o prioritate a CNSM. Din noiembrie 2018 au demarat consultări cu activul sindical din teritoriu și centrele sindicale național-ramura pentru a înainta candidații respectivi. Persoanele desemnate vor reprezenta interesele CNSM în teritoriu”, a accentuat liderul sindical.

Conform Regulamentului cu privire la reprezentantul Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova în teritoriu, persoanele împuternicite vor conlucra cu președinții structurilor sindicale teritoriale ale organizaților-membre ale CNSM, precum și cu liderii organizațiilor sindicale primare din teritoriu în vederea promovării principiilor fundamentale ale sindicatelor, prin prisma normelor dreptului internațional, a legislației naționale și a Statutului CNSM.

Totodată, reprezentantul CNSM în teritoriu va participa la organizarea și desfășurarea întrunirilor, discuțiilor conducerii CNSM cu activul sindical din teritoriu și reprezentanții partenerilor sociali, precum și la instruirea cu susținerea CNSM a cadrelor și activului sindical din teritoriu (seminare, mese rotunde, ateliere de lucru etc.); va informa liderii sindicali din teritoriu despre realizările CNSM în plan național.

Precizăm că tot astăzi, în incinta Institutului Muncii, CNSM a organizat un atelier de lucru cu participarea reprezentanților CNSM în teritoriu, unde au fost examinate chestiuni cu privire la planificarea activităților pentru anul 2019, finanțarea activităților organizate, dotarea tehnică și logistică a reprezentanților CNSM, implementarea politicilor și programelor mișcării sindicale la nivel teritorial.

Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSMDacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova