CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Comisia de Tineret a CNSM a organizat o acțiune de informare a tinerilor salariați din raionul Hâncești

08.11.2019

IMG_3061

În preajma Zilei Naționale a Tineretului, marcată tradițional în a doua duminică a lunii noiembrie, Comisia de Tineret a Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), a organizat astăzi, 8 noiembrie, la Hîncești, o acțiune de informare a tinerilor salariați din raion, care activează în diverse ramuri ale economiei naționale.

Cei circa 50 de tineri prezenți la activitate au aflat de la Eugen Covrig, șef al Departamentului juridic al CNSM, despre particularitățile legislației naționale cu privire la activitatea sindicală, modalitatea de constituire a unui sindicat, rolul sindicatelor în procesul de negocieri, soluționarea litigiilor de muncă, etc.

La rândul ei, Doina Damaschin, reprezentant al Comisiei de Tineret al CNSM, a vorbit tinerilor despre activitatea structurii date, realizările Comisiei din ultima perioadă, campaniile desfășurate, și a îndemnat tinerii să fie activi și să adere la sindicate, să creeze structuri sindicale și să promoveze valorile mișcării sindicale în rândul salariaților.

Ana Cimpoieșu, reprezentant al CNSM în raionul Hâncești, susține că astfel de activități sunt binevenite deoarece tinerii au posibilitatea de a cunoaște detalii despre activitatea mișcării sindicale din prima sursă. “La fel ca și în alte localități din țară, problema migrației forței de muncă, nivelul insuficient de salarizare, condițiile precare de muncă, sunt preocupări ale tinerilor salariați. Prin intermediul acestei activități, ne-am propus împreună cu Comisia de Tineret a CNSM să comunicăm tinerilor despre importanța apartenenței la sindicate, instituție care poate să le apere drepturile și să le promoveze interesele”, a precizat sindicalista.

În contextul Zilei Naționale a Tineretului, Comisia de Tineret a CNSM va organiza și săptămâna viitoare un șir de activități de informare a tinerilor. Vor fi organizate “Ore sindicale” la Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo” și la Colegiul de Ecologie și o acțiune de sensibilizare de tip flashmob. Totodată, la 12 noiembrie, la Moldova 1, începând cu ora 21:20, va fi pusă pe post o ediție specială a emisiunii “Dialog Social”, dedicată Zilei Naționale a Tineretului.

Precizăm că Ziua Națională a Tineretului este concepută ca un eveniment al tinerilor, organizat și desfășurat cu implicarea tinerilor pentru orientare, dezvoltare, integrare și promovarea de valori și atitudini sănătoase, având drept scop valorificarea potențialului creator al tinerilor și totodată sensibilizarea opiniei publice asupra problemelor acestora.

Departamentul mass-media și relații internaționaleDacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova