CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Comisia de Tineret a CNSM a făcut un bilanț al activităților realizate în ultima perioadă

16.05.2019

IMG_7265

Membrii Comisiei de Tineret a Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) s-au întrunit marți, 14 mai, într-o nouă ședință pentru a evalua activitățile desfășurate în primul trimestru al anului 2019 și a discuta planul de acțiuni pentru următoarea perioadă. La lucrările ședinței a fost prezent Petru Chiriac, vicepreședinte al CNSM, care a dialogat cu tinerii despre prioritățile mișcării sindicale în domeniul politicilor de tineret.

Elena Stoica, președintele Comisiei de Tineret a CNSM, a menționat că în perioada de referință activitatea structurii pe care o conduce a fost orientată pe informarea tinerilor, viitori angajați în câmpul muncii, care își fac studiile la mai multe instituții de învățământ despre drepturile în domeniul relațiilor de muncă, familiarizarea tinerilor cu practici de succes în domeniul securității și sănătății în muncă, consolidarea capacităților tinerilor prin participarea acestora la diverse activități de instruire, promovarea învățământului dual, motivația apartenenței la sindicate.

„Comisia de Tineret a CNSM și-a îndeplinit cu brio programul de activități programate pentru perioada respectivă. Comisia este un susținător al CNSM prin implicarea în campaniile pe care le organizăm la nivel național, prin intermediul cărora promovăm subiecte aflate pe agenda membrilor de sindicat. Dorim ca tinerii sindicaliști să fie în continuare activi, să aducă plusvaloare mișcării sindicale, atât în țară cât și în străinătate, și să participe la activitățile dedicate Zilei Sindicalistului, care vor fi organizate la 7 iunie curent în teritoriu și în capitală”, a specificat Petru Chiriac, vicepreședinte al CNSM.

În cadrul ședinței, tinerii sindicaliști au discutat despre planurile legate de organizarea unui flash-mob de Ziua Sindicalistului, implementarea campaniei de colectare de cărți care vor fi donate copiilor, organizarea Forumului Comisiei de Tineret a CNSM, programat pentru data de 27 septembrie curent, alte activități organizatorice.

Comisia de Tineret activează în temeiul Statutului CNSM, Hotărârilor organelor de conducere ale CNSM și a Regulamentului aprobat. Componența Comisiei este alcătuită din 25 de tineri, reprezentanți ai centrelor sindicale național-ramurale, cu vârsta de până la 35 ani și cu mandat pentru o perioadă de doi ani. Potrivit datelor Comisiei respective, peste 20% dintre membrii de sindicat din Republica Moldova sunt tineri.

Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSM

Dacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md