CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

CNSM și Uniunea Sindicală din Austria (ÖGB) vor intensifica relațiile de colaborare

11.10.2017

20171011_094130

Astăzi, 11 octombrie, la Chișinău a avut loc întrevederea conducerii Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) cu Marcus Strohmeier, șeful Departamentului Internațional, Secretar Internațional al Uniunii Sindicale din Austria (ÖGB), unde au fost discutate perspectivele de colaborare dintre cele două organizații.

La întrevedere au participat Oleg Budza, președinte al CNSM, Rodica Popescu, Secretar confederal al CNSM, Tatiana Marian, șef al Departamentului mass-media și relații internaționale al CNSM, președinte al Comisiei de Tineret a CNSM, Sergiu Stanciu, director al Institutului Muncii și Radu Plămădeală, consultant Departamentul Organizare, Coordonare, Servicii în cadrul ÖGB.

Cei prezenți, au analizat stadiul actual de cooperare, și au identificat căi și instrumente adiționale de amplificare a acesteia.

Totodată, întrevederea a urmărit stabilirea contactului direct pentru reprezentanții ÖGB cu conducerea nouă a Institutului Muncii și familiarizarea cu condițiile de desfășurare a procesului de formare a cadrelor sindicale la centrul metodico-didactic al CNSM.

Oleg Budza, președintele CNSM, a menționat bunele relații care există între cele două organizații de mai mulți ani, materializate prin proiecte de succes cum a fost  „Școala Sindicală din Moldova” și alte proiecte educaționale.

„Mizăm în continuare pe susținerea ÖGB și schimbul de experiență. Desigur, realitățile social-economice din țările noastre diferă simțitor, însă, putem prelua de la ÖGB bune practici în domeniul dialogului social, formării sindicale și recrutării noilor membri”, a subliniat liderul sindical.

Referindu-se la realitățile social-economice din țară, Oleg Budza, a menționat că Guvernul depune eforturi importante în vederea creării noilor locuri de muncă, însă este necesar de a îmbunătăți climatul investițional, prin combaterea corupției, crearea unor condiții decente de muncă, investirea în instruirea cadrelor calificate, conform cerințelor actuale ale pieței muncii.

La rândul său, Marcus Strohmeier, șeful Departamentului Internațional, Secretar Internațional al Uniunii Sindicale din Austria (ÖGB), a salutat rezultatele obținute în urma colaborării cu CNSM, și s-a arătat convins că acestea vor fi continuate.

“Președintele ÖGB, Erich Foglar, m-a rugat să vă transmit aprecieri înalte pentru bunele relații pe care le avem. Urmează să identificăm subiecte și tematici de interes pentru mișcarea sindicală din Republica Moldova, unde am putea interveni și acorda suport, prin implementarea ulterioară a unor proiecte educaționale”, a subliniat Marcus Strohmeier.

Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSMDacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova