CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

CNSM invită reprezentanții mass-media la lansarea campaniei „Contractul Colectiv de Muncă – garanția drepturilor tale”

16.03.2018

CAMPANIA

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova invită reprezentanții mass-media la evenimentul de lansare a campaniei naționale cu genericul „Contractul Colectiv de Muncă – garanția drepturilor tale”.

Evenimentul se va desfășura marți, 20 martie, începând cu orele 10:00, în incinta hotelului Jolly Alon (Chișinău, str. Maria Cibotari 37).

La lansarea campaniei participă conducerea CNSM, parteneri sociali, reprezentanți ai mediului de afaceri, experți naționali, care vor discuta despre realizările CNSM, eficiența dialogului social și rolul negocierilor colective, dialogul social bipartit, dialogul social la nivel ramural și la nivel de unitate economică.

Precizăm că Comitetul Confederal al CNSM a adoptat la 21 decembrie 2017, o hotărâre prin care a declarat anul 2018 – Anul contractelor colective de muncă. Prin această decizie, se urmărește creșterea rolului contractului colectiv de muncă ca instrument de bază în procesul de sporire a nivelului de protecție al drepturilor și intereselor social-economice și de muncă ale salariaților, membri de sindicat.

Planul de acțiuni pentru implementarea campaniei ”Contractul Colectiv de Muncă – garanția drepturilor tale”, prevede organizarea mai multor acțiuni de informare în teritoriu. Astfel, asemenea activități vor fi organizate miercuri, 21 martie, la Bălți, și joi, 22 martie, la Cahul.

Pentru informații adiționale vă rugăm să contactați Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSM la numărul de tel. (022) 266 590 sau prin e-mail la adresa: press@cnsm.md.

Agenda evenimentului poate fi descărcată aici.