CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

CNSM invită reprezentanții mass-media

08.11.2018

media

Tinerii sindicaliști își doresc mai multă siguranță în viitor, aici, acasă, în Republica Moldova – acesta este principalul laitmotiv pe care membrii Comisiei de Tineret a Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) îl vor promova în cadrul Săptămânii Naționale a Tineretului, marcată în Republica Moldova în perioada 12-18 noiembrie curent.

În această perioadă, Comisia de Tineret a CNSM va organiza o serie de activități la nivel național pentru a pune în discuție problemele social-economice cu care se confruntă tinerii și a identifica soluții.

Astfel, la 12 noiembrie Comisia de Tineret a CNSM va organiza masă rotundă „Suntem tineri. Vrem siguranță în viitor”. Evenimentul se va desfășura începând cu orele 15:00, în incinta Casei Sindicatelor (Chișinău, str. 31 August 1989, 129), sala de ședințe, etajul 7. La eveniment va participa conducerea CNSM, tineri sindicaliști, reprezentanți ai centrelor sindicale național-ramurale, fiind invitați reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova și organizațiilor non-guvernamentale de profil.

Totodată, la data de 13 noiembrie, Comisia de Tineret a CNSM va organiza pentru studenții la ultimul an de studii “Ora sindicală”, activitate educațională de promovare a drepturilor tinerilor angajați, în cadrul mai multor instituții de învățământ: Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți; Colegiul de Ecologie; Universitatea Cooperatist Comercială din Moldova; Colegiul Cooperatist din Moldova.

În vederea sensibilizării tinerilor privind necesitatea combaterii fenomenului economiei informale, la data de 14 noiembrie sindicaliștii vor organiza în Scuarul Europei campania de informare cu genericul „Ce pierzi primind salariul în plic”.

Pentru informații adiționale și confirmarea prezenței vă rugăm să contactați Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSM la numărul de tel. (022) 266-590 sau prin e-mail la adresa: press@cnsm.md.Dacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova