CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

CNSM invintă reprezentanții mass-media la ceremonia de marcare a Centenarului OIM

13.04.2019

media

Marți, 16 aprilie, cu începere de la ora 10:00, în incinta Institutului Muncii (mun. Chișinău, str. Zimbrului, 10), Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) organizează Conferința festivă dedicată Centenarului Organizației Internaționale a Muncii (OIM) „Viitorul Muncii”. Genericul conferinței este ”Dezvoltarea justiției sociale, promovarea muncii decente”.

La eveniment vor participa conducerea Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova și a Confederației Naționale a Patronatului din Moldova, reprezentanți ai OIM din Geneva, Budapesta, Estonia, Republica Moldova, reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova, ambasadelor și misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău.

În cadrul conferinței, vor fi expuse rapoarte cu privire la marcarea Centenarului OIM la nivel internațional, prezentarea realizărilior OIM de-a lungul timpului, iar partenerii sociali din Republica Moldova – Guvern, Sindicate și Patronate – vor discuta despre dialogul social în Republica Moldova și respectarea prevederilor Convențiilor OIM ratificate de către țara noastră.

Alte subiecte abordate de către participanți vor cuprinde: rolul partenerilor sociali în promovarea valorilor OIM la nivel național, racordarea cadrului legal național la actele de drept internațional, necesitatea de a ratifica Convenţia nr. 102/1952 a OIM cu privire la normele minime de securitate socială, viitorul realțiilor de muncă.

Totodată, sindicaliști din Republica Moldova, România, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Estonia, Lituania, Ucraina, Federația Rusă, Kârgâzstan și Tadjikistan, vor participa la un panel de discuții, moderat de Sergejus Glovackas, Ofițer al Biroului OIM pentru activitățile lucrătorilor pentru Europa și Asia Centrală, unde vor analiza Standardele Internaționale de Muncă ca bază politică a muncii decente și securității sociale.

Precizăm că Organizația Internațională a Muncii este o agenție specializată a Organizației Națiunilor Unite care se ocupă cu problemele legate de muncă. A fost înființată în anul 1919 iar sediul se află în Geneva, Elveția.

Republica Moldova a aderat la Organizația Internațională a Muncii în anul 1995 și a ratificat 40 de Convenții ale OIM.

Informații suplimentare la numărul de telefon (022) 26-65-90 sau pe adresa de email press@cnsm.md.

Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSMDacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova