CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

CNSM: Cu privire la situația epidemiologică a infecției COVID-19

12.03.2020

cnsm_image

În scopul asigurării securității și sănătății membrilor de sindicat și a măsurilor de prevenire și răspuns, în legătură cu Hotărârea nr. 6/2020 din 10 martie 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică privind evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19 (se anexează), Comitetul Confederal al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a adoptat la 10 martie curent Hotărârea care prevede mai multe măsuri (se anexează).

Astfel, conform Hotărârii Comitetului Confederal al CNSM, se sistează organizarea și desfășurarea activităților CNSM, care implică manifestații, întruniri în masă a membrilor de sindicat și activități educaționale cu participarea unui număr mai mare de 50 de persoane, precum și a activităților care presupun deplasarea persoanelor din diferite localități ale țării și de peste hotarele ei. Se stabilește acțiunea prezentei Hotărâri pînă la 10 mai 2020, cu posibilitatea de modificare în funcție de evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19.

Totodată, se sistează delegarea reprezentanților CNSM la diverse activități preconizate peste hotarele țării, în special în zonele afectate de răspândirea infecției COVID-19.

CNSM a informat centrele sindicale național-ramurale despre cele două Hotărâri. Confederația recomandă centrelor sindicale național-ramurale emiterea propriilor hotărâri în vederea preîntâmpinării și diminuării riscurilor de răspândire a infecției COVID-19, inclusiv în privința delegării reprezentanților acestora la diverse activități preconizate peste hotarele țării.

Amintim că la 11 martie 2020, Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemia de COVID-19 la nivel mondial, în urma creșterii cazurilor de infectare și decese în mai multe țări ale lumii. Conform datelor Ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, din 11 martie, în Republica Moldova 4 persoane sunt infectate cu COVID-19. Acestora li se administrează tratamentul necesar.

Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSMDacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova