CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

(VIDEO) CNSM acordă gratuit consultare juridică membrilor de sindicat din raionul Basarabeasca

27.06.2018

avocat

Zeci de membri de sindicat, angajați din sfera medicală, din administrația publică locală, din domeniul transportului feroviar din raionul Basarabeasca au participat astăzi, 27 iunie, la cea de-a 9-a acțiune de consultare juridică organizată anul acesta de către Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova.

Cu acest prilej, Vasile Patrașcu, consilierul președintelui Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, i-a informat pe cei prezenți că CNSM a lansat încă în ianuarie, anul acesta, campania ”Avocatul Sindicatelor”, prin intermediul căreia, în mod expres, membrii de sindicat pot beneficia de consultare juridică nemijlocit în localitățile de reședință,  în care își desfășoară activitatea de muncă. El a relatat că membrii de sindicat se pot bucura de asistentă juridică în ce privește toate problemele cu care se confruntă la locul de muncă.

Dumnealui a reliefat faptul că această campanie a CNSM reprezintă o dovadă incontestabilă că sindicatele își onorează cu destoinicie misiunea responsabilă în ce privește preocuparea constantă față de condițiile în care activează salariații, membri de sindicat.

Anatolie Lupașcu, avocatul CNSM, a precizat că scopul campaniei CNSM ”Avocatul Sindicatelor” este nu doar de a acorda consultare juridică membrilor de sindicat, ci și de a presta gratuit servicii  calitative de avocatură sub mai multe aspecte, inclusiv în instanțele de judecată.

Unul dintre cele mai sensibile subiecte abordate de sindicaliștii din raionul Basarabeasca în cadrul acestui eveniment a fost de generat de problemele cu care se confruntă lucrătorii medicali de la ambulatoriul medical din localitate al Căii Ferate din Moldova. Or, din cauza reorganizării instituției date, salariații ar putea rămânea fără loc de muncă. În afară de aceasta, membrii de sindicat au solicitat asistență juridică în ce privește respectarea legii în cazul procedurilor de optimizare a lucrătorilor, creării condițiilor normale de lucru.

Totuși, subiectul dureros al evenimentului l-a constituit restanțele salariale care s-au înregistrat în cadrul întreprinderii de stat ”Calea Ferată din Moldova”, inclusiv la nodul feroviar Basarabeasca. Vasile Patrașcu i-a asigurat pe membri de sindicat, lucrători feroviari, că CNSM va insista în mod intransigent, va proceda dur pentru ca oamenii care lucrează în această structură să-și primească salariile ce nu au fost achitate până în prezent.

Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSMDacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova