CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

CNSM a lansat proiectul de instruire ”Școala Negociatorului Sindical”

25.10.2018

DSC_1006

Astăzi, 25 octombrie, în incinta Institutului Muncii, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a lansat proiectul de instruire ”Școala Negociatorului Sindical”, la care au participat 31 de lideri ai organizațiilor sindicale, membri ai comitetelor sindicale și ai comisiilor pentru dialog social ”angajator-salariați”, activiști sindicali, conducători ai 13 centre sindicale național-ramurale, conducători ai CNSM.

”Proiectul de instruire ”Școala Negociatorului Sindical” este parte integrantă a Campaniei naționale ”Contractul colectiv de muncă–garanția drepturilor tale”, care a fost lansată de CNSM la începutului anului curent”, a declarat Sergiu Sainciuc, vicepreședinte CNSM, cu ocazia începerii evenimentului în speță. Dumnealui a precizat că ”Școala Negociatorului Sindical” este un proiect educațional cu scopul formării profesionale a unei echipe de negociatori sindicali moderni prin dezvoltarea competențelor necesare pentru desfășurarea activităților de negociere și mediere.

Cu referință la proiectul propriu-zis, menționăm că instruirea participanților se va desfășura pe parcursul a 3 sesiuni cu implicarea formatorilor din cadrul CNSM. Programul interactiv va fi orientat spre dezvoltarea cunoștințelor teoretice și practice privind procesul amplu de negociere în domeniul legislației muncii și a drepturilor sindicale, participanții vor demonstra competențe de mediere și soluționare a litigiilor de muncă, precum și alte practici de negociere.

Rezultanta proiectului va constitui realizarea proiectelor individuale de către participanți privind contractele colective de muncă la nivelul organizației sindicale primare din cadrul centrului național sindical-ramural din partea căruia au fost delegați. În acest sens, se va contribui la dinamizarea dialogului social la nivel de unitate economică, la consolidarea puterii de negociere a sindicatelor și, finalmente, un impact pozitiv în favoarea protecției social-economice a salariaților și pentru o dezvoltare durabilă a societății noastre.

CNSM a lansat proiectul de instruire ”Școala Negociatorului Sindical”

Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSM

 Dacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova