CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Cei mai buni lucrători din domeniul construcţiilor au primit diplome de merit din partea partenerilor sociali

09.08.2013

const

Joi, 8 august, în ajunul marcării la 11 august a Zilei Lucrătorului din Construcţii, parteneriii sociali au decernat în cadrul unei acțiuni festive diplome din partea Guvernului Republicii Moldova, Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, sindicatului și patronatului de ramură, pentru cei mai buni lucrători din domeniul construcțiilor.

Anatolie Zolotcov,  viceministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor a adresat celor prezenți un mesaj de felicitare din partea prim-ministrului Republicii Moldova, Iurie Leancă, în care a subliniat importanța sectorului construcțiilor pentru economia națională.

“Constructorii împreună cu arhitecţii, proiectanţii, designerii, lucrătorii din industria materialelor de construcţii sunt oamenii care lucrează în căldură şi frig, ploaie şi vânt și care sunt cel mai des criticați pentru munca lor. În același timp, ei reușesc să aducă bucurii celor cărora le construiesc case de locuit, apartamente, clădiri pentru activitatea de producţie şi acordarea de diverse servicii sau alte edificii importante. Constructorii poartă o responsabilitate enormă pentru realizarea obiectelor și aproape întotdeauna sunt la înălțimea așteptărilor celor care au comandat construcția”, a comunicat Zolotcov.

const2

“Cu prilejul „Zilei Lucrătorului din Construcţii”, care se marchează anual în a doua duminică a lunii august, Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) vă adresează cele mai sincere urări de sănătate şi succese în munca dumneavoastră extrem de importantă pentru toţi cetăţenii. Aportul lucrătorilor din domeniu în dezvoltarea economică şi socială a Republicii Moldova este considerabil”, a menționat în mesajul său de felicitare Oleg Budza, președintele CNSM.

Victor Talmaci, președintele Federaţiei Sindicatelor din Construcţii şi Industria Materialelor de Construcţie “SINDICONS”, a felicitat profesioniștii din domeniu și și-a exprimat speranță că, prin comunicare, partenerii sociali vor reuși să identifice soluțiile potrivite care ar contribui la dezvoltarea ramurei.

Pavel Caba, președintele  Federaţiei Patronală a Constructorilor, Drumarilor şi a Producătorilor de Materiale de Construcţie “Condrumat”, a adresat felicitări tuturor celor care activează în construcții, a menționat că sectorul construcţiilor are un potenţial enorm și că este un „motor” al economiei țării.

Potrivit datelor statistice, în anul 2012 în sectorul construcţiilor erau înregistrate peste 5800 de companii unde activau circa 65 de mii de angajaţi.

Centrul Informațional al Sindicatelor