CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Campania de informare ,,Femei informate, generatii protejate” a ajuns la ,,Viorica Cosmetic”

01.08.2019

IMG_0758

Comisia de femei din cadrul Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) continuă acțiunile de informare ce fac parte din campania „Femei informate, generații protejate”. Astfel, la data de 31 iulie curent, sindicalistele au desfășurat un seminar cu salariatele de la fabrica „Viorica Cosmetic” SA.

În cadrul seminarului au fost discutate și analizate provocările ce vizează protecția social-economică a salariaților; unele modificări în legislație cu privire la sistemul asigurărilor sociale; Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. Cei prezenți, au avut posibilitatea să adreseze diverse întrebări reprezentanților CNSM și să primească răspunsuri care s-au referit în principal la particularitățile Bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2019.

„Astăzi aducem mesajul de bază către sindicalistele de la fabrică – că o informare corectă a femeilor este factorul care ar influența viața spre bine a femeilor din Republica Moldova”, a menționat Liuba Rotaru, președintele Comisiei de Femei din cadrul CNSM.

„E foarte important acest eveniment pentru noi. La ,,Viorica Cosmetic” activează peste 150 de salariați, inclusiv femei care de mai mulți ani au ieșit la pensie. Aici muncesc oameni cu diferite stagii de lucru. Așa că vrem să vedem cum se recalculează pensia, de câte ori va fi indexarea pe an. Depunem eforturi să creăm condiții favorabile pentru toți salariații ca să activeze cît mai productiv la locul lor de muncă”, a relatat Alexandru Dermanschi, președintele Comitetului Sindical de la fabrică.

Amintim că campania „Femei informate, generații protejate” a fost lansată la începutul lunii martie de Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova.

Departamentul mass-media și relații internaționale

Dacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md