CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Asociația Organizațiilor Sindicale Studențești, promotor al sportului și modului sănătos de viață

14.05.2019

IMG_5132

În perioada 11-12 mai, în incinta taberei de odihnă ,,Camping Vadul lui Vodă”, a avut loc Spartachiada locatarilor căminelor studențești, ediția 2019, organizată de către Asociația Organizațiilor Sindicale Studențești, cu suportul Federației Sindicale a Educației și Științei.

La competițiile sportive au participat reprezentanți de la cinci instituții superioare de învățământ: Universitatea Pedagogică de Stat ,,Ion Creangă”, Universitatea Tehnică a Moldovei, Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea de Stat Medicină și Farmacie ,,Nicolae Testemițanu” și Universitatea Agrară de Stat din Moldova.

Potrivit organizatorilor, evenimentul sportiv a devenit deja o tradiție, din anul 2010 până în prezent fiind promovat modul sănătos de viață. Un alt scop al Spartachiadei este facilitarea interacțiunii studenților din diverse universități.

Spartachiada s-a desfășurat în două etape. Astfel, în prima zi studenții au participat la competiții de mini-fotbal, volei, dame, șah și tenis de masă, iar în a două zi a avut loc tragerea odgonului și înmânarea premiilor. În clasamentul general, UTM s-a clasat pe locul 1, USMF-locul 2, UASM-locul 3, ASEM-locul 4 și UPSC-locul 5. Detalii în tabelul de mai jos:

Instituția Șah Dame Tenis de masă Mini-fotbal Volei Tragerea Odgonului Clasament general
Locul Locul Locul Locul Locul Locul Locul
UTM 2 1 2 3 1 2 1
USMF 3 4 4 2 2 1 2
UASM 1 3 1 5 3 5 3
ASEM 4 5 3 1 4 4 4
UPSC 5 2 5 4 5 3 5

Organizatorii aduc mulțumiri Federației Sindicale a Educației și Științei din Moldova și administrațiilor instituțiilor de învățământ participante la competiții, pentru suportul acordat în realizarea evenimentului sportiv.

Dacă aveţi propuneri, recomandări ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau să ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md