Aplicația mobilă „Drepturile salariaților”

sindicate.md > Aplicația mobilă „Drepturile salariaților”

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova, cu suportul Organizației Internaționale a Muncii, a lansat aplicația mobilă „Drepturile salariaților” – prima de acest fel în Republica Moldova. Aplicația are scopul de a servi ca un suport adițional în asigurarea și promovarea drepturilor și garanțiilor în domeniul muncii și a altor drepturi nemijlocit legate de muncă. Inspirată din experiența de succes a mai multor țări, aplicația este adresata atât membrilor de sindicat, cât și cetățenilor care nu sunt membri de sindicat dar sunt interesați de activitățile realizate de CNSM.

Ce informații oferă aplicația?

  • Aplicația este o sursă de informații utile pentru salariați: conține informații despre activitatea CNSM, noutăți din domeniul muncii și social-economic.
  • Acces la ultimele modificări operate în legislația muncii: informații despre salarizare, timp de muncă, concedii de odihnă, plăți sociale, cerințe în domeniul securității și sănătății în muncă, etc.
  • Instrument de raportare a încălcărilor în domeniul muncii: cetățenii vor avea posibilitatea să comunice direct cu CNSM și să raporteze încălcări ale legislației muncii.

1. Descărcați gratuit aplicația mobilă „Drepturile salariaților” accesând link-urile:


2. Sau scanați cu telefonul QR-codul din imagine:

3. Tutorial video ce conține pașii necesari pentru instalarea și utilizarea aplicației mobile „Drepturile salariaților”